Op de bovenverdieping tussen de kookboeken vindt u Café Helene. Ontbijt, lunch, teatime. Huisgemaakte taarten en koekjes.

Naar de website van Cafe Helene
Bestel nu online boekenbonnen!

Het Libris Magazine

  • Auteur: Rebecca Stead
  • Titel: Als je terug komt
  • Prijs: 14,95 EUR
  • ISBN: 9789045111292

Rebecca Stead, Als je terug komt

Tiptoptip: lezen of cadeau doen! Voor 10+ lezers

Miranda woont met haar moeder in een klein appartement in New York. Onder haar woont Sal met zijn moeder. Sal en Miranda zijn al van kleins af aan beste vrienden tot op een dag onderweg van school iets ongewoons gebeurt en Sal ineens niet meer met Miranda op wil trekken.

Er gebeuren nog meer merkwaardige dingen: de huissleutel die Miranda’s moeder voor noodgevallen verstopt heeft verdwijnt en kort daarop begint Miranda mysterieuze briefjes te vinden:

Ik ben gekomen om het leven van je vriend te redden, en dat van mezelf. Ik vraag je twee gunsten. Een: je moet me een brief schrijven. Twee: vergeet alsjeblieft niet te zeggen waar jullie huissleutel ligt.

Miranda heeft geen idee wat ze met de briefjes aan moet en wat voor brief ze zelf zou moeten schrijven, laat staan aan wie. Wat ze wel begrijpt is dat de berichtjes voor haar bestemd zijn en dat de onbekende afzender alles over haar weet, zelfs dingen die nog helemaal niet gebeurd zijn. Langzaamaan vallen de puzzelstukjes op hun plek…

Als je terugkomt is een ontzettend goed geschreven, spannend en mooi jeugdboek over vriendschap, groter worden, verschillen en de tijd – met een vleugje fantasy en sciencefiction. De personages groeien je meteen aan het hart zo liefdevol en gedetailleerd zijn ze uitgewerkt. Absoluut lezen of cadeau doen!

Meer info

Over de auteur

Ik werd in de stad New York geboren, waar ik het geluk had op een basisschool te zitten waar je in het raam of onder je tafel een boek mocht gaan lezen zonder dat iemand tegen je zei dat je nu maar eens serieus moest gaan doen (ok, wel op gegeven moment maar niet meteen).

Op school ben ik ook begonnen met schrijven. Soms verzon ik verhalen en soms schreef ik gewoon dingen op die ik had gehoord, zoals moppen of stukjes uit een gesprek.

Veel later werd ik advocaat (omdat ik dacht dat het niet echt praktisch was schrijver te worden), ik ging trouwen en begon te werken. Maar ik schreef nog steeds verhalen zodra ik er tijd voor kon maken.

Mijn eerste kind, een geweldige zoon, kwam op de wereld. Een paar jaar later werd er een tweede geweldige zoon geboren. Ik had niet veel tijd meer over om te schrijven maar probeerde het alsnog.

Op een dag duwde mijn vier-jaar-oude geweldige zoon per ongeluk mijn laptop van de tafel en poef waren alle verhalen vedwenen.

Zo moest ik aan iets nieuws beginnen. Iets leuks om weer vrolijk van te worden. Ik ging naar een boekhandel en kocht een stapel boeken waarvan ik me herinnerde dat ik ze als kind geweldig vond. Ik las ze allemaal. Ik ging terug naar de boekhandel en kocht nog meer boeken. Ik las ze allemaal. En toen begon ik te schrijven en ik begon van het schrijven te houden. Toen werd ik echt een schrijver.

Sommige mensen zeggen dat je als schrijver geen haakjes mag gebruiken (dat is onzin). Het belangrijkste wat je over het schrijven moet weten is dat er geen regels zijn!

Bezoek de website van de auteur »